Framtidskonferens SK3BG

Här kommer en kort rapport från dagens Framtidskonferens SK3BG – Sundsvalls Radioamatörer arrangerade. Det var en mycket trevlig och givande konferens med deltagare från både SM2-, SM3-land, SSA, FRO och från SK3GA var SA3BPE och SM3FT medverkande.

Dagen började med en fika där man riktigt kunde känna entusiasmen i luften om vad som komma skulle. Kl 10.00 körde SM3LDP/Markku igång Framtidskonferens SK3BG och hälsade alla välkommen. Välkommen känner man sig för den delen alltid när SK3BG står som arrangör för någon happening.

Efter SM3LDP körde SSA:s vice ordförande SM5PHU/Jonas ett anförande om hur SSA ser på framtiden och vilka utmaningar vi har i denna. Det rapporterades om bra relationer med myndigheter och andra aktörer som SSA sköter åt oss radioamatörer. DL3 SM3GDT/Hans redovisade läget om hur detta ser ut i tredje distriktet och vi behöver helt klart bli fler radioamatörer i SM3-land.

Vidare så hade SK3BG valt att fokusera på tre områden som vi efter lunch hade workshops i. Dessa var Klubbverksamhet (SM3EXM Erik), Sambandsverksamhet (SM3MEH Tomas) och Utbildning (SM3FJF Jörgen & SM3ESX Christer). Det diskuterades högt, lågt, vitt och brett i dessa grupper. Många bra synpunkter och nya kontaktytor kom i dagen här. Vi behöver bli bättre på att samarbeta över alla gränser med fokus på att utveckla hobbyn genom dess bredd konstaterades i samlad kör. Vi behöver även bli bättre på att ta hand om nya intresserade och vi bör arbeta med Mentorskap. Varje ny intresserad ska få en mentor och få känna sig som en i gänget. Detta är en prioriterad fråga!

Det var som sagt en väldigt trevlig och givande tillställning med högt i tak och mycket givande diskussioner. God mat och mycket trevlig stämning. Detta bådar gott för framtiden! Vi ser även fram emot en fullständigare och mer detaljerad rapport som kommer skickas ut till deltagarna.

Stort tack till SK3BG för detta finna initiativ och arrangemang!

Vid tangenterna för SK3GA// SA3BPE Henrik

 

Här nedan kommer lite bilder från dagen.

sk3bg

SK3BG mot framtiden!

deltagarna

En del av deltagarna intar den mycket goda lunchen som bestod av kallskuret.

arrangörer

Bild på arrangörsgänget.

 

 

Posted in Amatörradio, FRO.