SF3HF 2019 på Hemsö Fästning

QTC från SK3BG:

Bästa Radiovänner från SK3BG och SSA utbildningskurser de senaste 5 åren

Här kommer inbjudan till vårens stora klubbaktivitet från Sundsvalls Radioamatörer, SK3BG

Weekendläger på Hemsö Fästning – Havstoudd med signalen SF3HF

73 de

SM3ESX Christer

SM3FJF Jörgen

AMATÖRRADIO WEEKEND I HEMSÖ FÄSTNING DEN 3 – 5 MAJ

För åttonde året i rad arrangerar SK3BG en radioweekend i den del av Hemsö Fästning som heter Havstoudd. Fästningen ligger på norra Hemsö och ligger i malpåse, en gång byggd för att skydda inloppet till Ångermanälven.

Vi sitter nere i berget, där logement, kök och verkstäder är insprängda. Mat får vi från restaurang Havstoudd belägen på Hemsön. Vi sover i kronans (dåtidens) förstklassiga sängar.

Samling för dig som blir vår gäst hela helgen sker på fredag eftermiddag, vi avnjuter den traditionella korv med mos middagen och går igenom helgens aktiviteter. Under kvällen kollar vi att våra datorer pratar med riggarna och testkör. Under lördagen blir det radiokörande, guidning i fortet, föredrag och god mat.

Vi brukar köra en kortvågs station med slutsteget Heathkit SB200 efter. Två digitala radiostationer hade vi tänkt oss, PSK31 brukar vara populärt och i år ska vi även köra klubbens FLEX6500 remote. Vi planerar en nybörjargenomgång med teori och praktik på FLEX radion.

Den listige säger nu ” då får ni ju en plats över för en station till ”. Helt rätt så blir det.
Vi vänder oss till dig som är nybörjare och vill träffa andra nybörjare och till dig som VILL KÖRA RADIO! Här har du en fin möjlighet!

Priser: Hela helgen, fredag – söndag förmiddag 600:-
Lördag förmiddag – söndag förmiddag 300:-
Gäst under lördagen med lunch o fika 150:-

Anmälan senast 18 april till någon i styrelsen t.ex. SM3EXM/Erik, mobil: 0708-432965 eller mail: erik.sundsvall@telia.com

Inbetalning senast 18 april till klubbens bankgiro 178-8298 ange ditt namn, ev. amatörradiosignal och ange att det gäller SF3HF.

Läs mer och få senaste nytt om SF3HF på SK3BG´s hemsida; http://wp.sk3bg.se/diplomsf3hf/

Posted in Amatörradio.