sk3ga-logo
Varmt välkommen till SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörers nyhetsbrev!
Du som får detta utskick finns i SK3GA's databas över e-postadresser, vill du i framtiden inte ha fler utskick från oss så avslutar du din prenumeration under knappen "Avlsuta" längst ner i detta utskick. Vi ber i sådana fall om ursäkt för ev. besvär detta orsakat dig!
Vi har öppet hus varje helgfri måndag & onsdag (onsdagar fokuserar vi på digital amatörradio & utbildning) kl 19.00 i vår klubbstuga på Kapellgatan 3, Hudiksvall.
Välkommen!
73 de Styrelsen SK3GA


SK3GA har anpassat verksamheten enligt GDPR och vår integritetspolicy hittar du här; https://sk3ga.se/integritetspolicy/

Här nedan hittar du senaste inläggen på hemsidan...

DMR: Nytt ID för APRS

Från och med 1:a mars 2019 byter vi ut ID:t för APRS-funktionaliteten. Detta pga att det förekommer konfigurationer ute bland användarnas terminaler som är felaktig och stör Australiensiska användare som ligger på TG5051 – TG5058. Man sänder idag med groupcall istället för privatecall som är det riktiga.

Läs mer här; http://www.swedmr.se/nytt-id-for-aprs/

73 de SA3BPE

Författare: SA3BPE

SF3HF 2019 på Hemsö Fästning


QTC från SK3BG:

Bästa Radiovänner från SK3BG och SSA utbildningskurser de senaste 5 åren

Här kommer inbjudan till vårens stora klubbaktivitet från Sundsvalls Radioamatörer, SK3BG

Weekendläger på Hemsö Fästning – Havstoudd med signalen SF3HF

73 de

SM3ESX Christer

SM3FJF Jörgen

AMATÖRRADIO WEEKEND I HEMSÖ FÄSTNING DEN 3 – 5 MAJ

För åttonde året i rad arrangerar SK3BG en radioweekend i den del av Hemsö Fästning som heter Havstoudd. Fästningen ligger på norra Hemsö och ligger i malpåse, en gång byggd för att skydda inloppet till Ångermanälven.

Vi sitter nere i berget, där logement, kök och verkstäder är insprängda. Mat får vi från restaurang Havstoudd belägen på Hemsön. Vi sover i kronans (dåtidens) förstklassiga sängar.

Samling för dig som blir vår gäst hela helgen sker på fredag eftermiddag, vi avnjuter den traditionella korv med mos middagen och går igenom helgens aktiviteter. Under kvällen kollar vi att våra datorer pratar med riggarna och testkör. Under lördagen blir det radiokörande, guidning i fortet, föredrag och god mat.

Vi brukar köra en kortvågs station med slutsteget Heathkit SB200 efter. Två digitala radiostationer hade vi tänkt oss, PSK31 brukar vara populärt och i år ska vi även köra klubbens FLEX6500 remote. Vi planerar en nybörjargenomgång med teori och praktik på FLEX radion.

Den listige säger nu ” då får ni ju en plats över för en station till ”. Helt rätt så blir det.
Vi vänder oss till dig som är nybörjare och vill träffa andra nybörjare och till dig som VILL KÖRA RADIO! Här har du en fin möjlighet!

Priser: Hela helgen, fredag - söndag förmiddag 600:-
Lördag förmiddag - söndag förmiddag 300:-
Gäst under lördagen med lunch o fika 150:-

Anmälan senast 18 april till någon i styrelsen t.ex. SM3EXM/Erik, mobil: 0708-432965 eller mail: erik.sundsvall@telia.com

Inbetalning senast 18 april till klubbens bankgiro 178-8298 ange ditt namn, ev. amatörradiosignal och ange att det gäller SF3HF.

Läs mer och få senaste nytt om SF3HF på SK3BG´s hemsida; http://wp.sk3bg.se/diplomsf3hf/

Författare: SA3BPE

Medlemsavgift 2019

Då var det dags igen att betala in medlemsavgiften till Sveriges trevligaste amatörradioförening (om vi får beskriva oss själv). Är du intresserad av teknik och amatörradio? Då är du varmt välkommen som medlem hos oss i SK3GA. Medlemsavgiften är för närvarande 75 kronor om du är 25 år eller yngre, är du äldre är den 200:- Kika gärna runt på …
Författare: SA3BPE
Läs mer

AMATÖRRADIONYHETER

Senaste nytt på hemsidan läser du alltid här; http://sk3ga.se/nyheter/
Du kan även läsa de senaste amatörradiorelaterade nyheterna via SK3GA's RSS-flöde som du hittar här; http://sk3ga.se/nyheter/ham-radio-news-rss/ Nyheterna kommer från hela världen och det finns alltid något nytt och spännande att läsa.
Syfte och mening med detta nyhetsbrev är att sprida information om vad som händer i SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörer och vår verksamhet.
Mer info om SK3GA hittar du på vår hemsida http://sk3ga.se Saknar du någon information på vår hemsida eller vill tipsa oss om intressanta saker som rör vår hobby? Mejla i sådana fall detta till info@sk3ga.se så gör vi vårt bästa för att få med detta.
facebook twitter
MailPoet