sk3ga-logo
Varmt välkommen till SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörers nyhetsbrev!
Du som får detta utskick finns i SK3GA's databas över e-postadresser, vill du i framtiden inte ha fler utskick från oss så avslutar du din prenumeration under knappen "Avlsuta" längst ner i detta utskick. Vi ber i sådana fall om ursäkt för ev. besvär detta orsakat dig!
Vi har öppet hus varje helgfri måndag & onsdag (onsdagar fokuserar vi på digital amatörradio & utbildning) kl 19.00 i vår klubbstuga på Kapellgatan 3, Hudiksvall.
Välkommen!
73 de Styrelsen SK3GA


SK3GA har anpassat verksamheten enligt GDPR och vår integritetspolicy hittar du här; https://sk3ga.se/integritetspolicy/

Här nedan hittar du senaste inläggen på hemsidan...

Peanut - en applikation för Windows & Android

Det finns nu ett program/app för Windows och Android som heter Peanut. Du kan nu komma in på D-Star, DMR, Fusion mfl digitala moder via detta program.

Peanut är utvecklat av PA7LIM David. Du kan se ett test här nedan.

Klicka här för att visa media.

Du kan läsa mer om programmet och ladda ner här; http://www.pa7lim.nl/peanut/

Undertecknad har inte hunnit testa så värst mycket men de tester som har gjorts har fallit väl ut.

73 de SA3BPE

Författare: SA3BPE

DMR: TG2416

På SK3GA´s DMR-repeatrar kan man nu höra på TG2416 som är en talgrupp för alla möjliga moder, exempelvis DMR, D-Star, FM, Echolink, Fusion osv. Här läser man SSA-Bullen och har allmänt trevligt i radion oavsett mode. TG2416 ligger QRV på repeatrarna på lördagar 19.30 - 22.30. Bullen läses ca kl 20.10 SNT.

För att höra TG2416 på din DMR-station måste du ha följande inställt;
  • Rätt inställningar för att höra/ köra QSO, se respektive detaljer för respektive repeater  här i menyn under DMR.
  • Du ska ha din radio på TS2 (timeslot 2), gruppid 2416, groupcall ska det vara och sist men inte minst måste du lägga in TG2416 i din RX-grouplist på TS2.
  • Lämpligt är ju också att lägga in ovanstående uppgifter som en kontakt i din terminal. Döp kontakten till TG2416.
Nu ska du kunna checka in och vara med i trevligheterna :)

73´s

Författare: SA3BPE

SK3RHU DMR

Vanlig "logotype" för DMR.

Nu sitter båda repeatrarna för DMR på samma QTH. Testa gärna skillnaden på täckningen, enligt de täckningskartor som är framtagna ska UHF-repatern nå lite längre än VHF då det är bättre förstärkning i antennen på UHF.

Läs mer om DMR här; https://sk3ga.se/digitalt/dmr/

Författare: SA3BPE

Nu funkar toan igen

Nu funkar toaletten igen. Det blev en liten makeover med nytt klinker på golv, ny toalettstol och färg på väggarna.


Författare: SA3BPE

DMR: Nytt ID för APRS

Från och med 1:a mars 2019 byter vi ut ID:t för APRS-funktionaliteten. Detta pga att det förekommer konfigurationer ute bland användarnas terminaler som är felaktig och stör Australiensiska användare som ligger på TG5051 – TG5058. Man sänder idag med groupcall istället för privatecall som är det riktiga.

Läs mer här; http://www.swedmr.se/nytt-id-for-aprs/

73 de SA3BPE

Författare: SA3BPE

Nytt i kalendern

Klubbträff 1/4-2019

Vi träffas, pratar amatörradio och radioteknik. Kaffe och kaka serveras till självkostnadspris. Välkommen!
Författare: SA3BPE
Läs mer

Föredrag Gefle Radiostation 1925-1972

FÖREDRAG/BILDVISNING ! GEFLE RADIOSTATION  1925-1972 Lördagen den 6 April. Klockan  13,00.   Då kommer Karl-Olov Elmsjö SM3CLA från Gävle hit och berättar historien om Gävle Radiostation   Gefle Rundradio SMXF  1925-1972. Som sände på Mellanvåg 204.1 Meter = 1469 KHz. Han kommer att berätta och visa bilder och historiska prylar från Gävle radiostation och Gefle Radioklubb som låg bakom den. Platsen är Delsbo …
Författare: SA3BPE
Läs mer

SSA Portabeltest Våromgången 2019

SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörer och FRO Söderhamn kör SSA:s portabeltest som en gemensam aktivitet. Vi uppdaterar denna sida löpande. För mer info om idyllen Långvinds Bruk se; https://langvindsbruk.se/ Koordinater: N61°27'36.5 E17°08'03.9 61.460128, 17.134423
Författare: SA3BPE
Läs mer

Övrigt

Medlemsavgift 2019

Då var det dags igen att betala in medlemsavgiften till Sveriges trevligaste amatörradioförening (om vi får beskriva oss själv). Är du intresserad av teknik och amatörradio? Då är du varmt välkommen som medlem hos oss i SK3GA. Medlemsavgiften är för närvarande 75 kronor om du är 25 år eller yngre, är du äldre är den 200:- Kika gärna runt på …
Författare: SA3BPE
Läs mer

AMATÖRRADIONYHETER

Senaste nytt på hemsidan läser du alltid här; http://sk3ga.se/nyheter/
Du kan även läsa de senaste amatörradiorelaterade nyheterna via SK3GA's RSS-flöde som du hittar här; http://sk3ga.se/nyheter/ham-radio-news-rss/ Nyheterna kommer från hela världen och det finns alltid något nytt och spännande att läsa.
Syfte och mening med detta nyhetsbrev är att sprida information om vad som händer i SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörer och vår verksamhet.
Mer info om SK3GA hittar du på vår hemsida http://sk3ga.se Saknar du någon information på vår hemsida eller vill tipsa oss om intressanta saker som rör vår hobby? Mejla i sådana fall detta till info@sk3ga.se så gör vi vårt bästa för att få med detta.
facebook twitter
MailPoet