JOTA & JOTI

Denna sida riktar sig till scouter och scoutföreningar i Hälsingland som är intresserade av att få hjälp med att delta i JOTA & JOTI.


 

JOTAIL

Internationell logotype för JOTA & JOTI


 

 

Så här skriver man på http://jotajoti.se/ om vad JOTA och JOTI är:

Vad är JOTA och JOTI?

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang.

JOTI

JOTI är som en virtuell Jamboree som sker över internet. Under helgen träffas tusentals scouter från hela världen och pratar med varandra över internet, med hjälp av olika tekniska lösningar beroende på vad som finns tillgängligt, allt från webbläsare till mejl, chattprogram, mikrofoner, scanners och digitalkameror.

JOTA

JOTA betyder Jamboree on the Air, och innebär att scouter över hela världen sitter vid amatörradiostationer under en helg och pratar med varandra. Ta hjälp av en amatörradioklubb eller radioscouterna, för att köra JOTA.

Hur funkar det?

En del kårer eller patruller kör bara JOTI eller JOTA, och en del kombinerar de båda.
När är det? JOTA/JOTI Är alltid den tredje helgen i oktober.
Mer information hitta du på >Kom igång<.

Varför JOTA/JOTI?

För att det är roligt såklart! Och för att du och dina scoutvänner kan få kontakt med andra scouter över hela världen. Det är helt enkelt världens billigaste och enklaste internationella arrangemang.

Vad kostar det?

Det kostar ingenting att delta i Jota-Joti, däremot går det med fördel att ha en hajkavgift där exempelvis märkeskostnad kan tas ut.”


 

Vill du eller din scoutkår ha hjälp av oss i SK3GA – Hudiksvalls Sändareamatörer med att komma igång med JOTA/JOTI? Tveka då inte att mejla oss på info@sk3ga.se så gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Välkommen!


 

Mer info:

http://www.scoutservice.se/lager-och-aventyr/arrangemang-i-varlden/jotajoti/

http://jotajoti.se/