Vesseltracker

 

vesseltracker-logo

Vesseltracker - AIS

SK3GA - Hudiksvalls Sändareamatörer är antennpartner med vesseltracker.com. Vesseltracker är ett privat initiativ med säte i Hamburg, Tyskland.

Det finns idag över en miljon fartyg i deras databas, man kan via vårt konto för tjänsten få mycket information om fartygen och hamnar som ingen utomstående kan få. Mer info finner du här.

Vi har fått ett konto för denna tjänst som tack för att vi ställer upp med antennplats. Inloggningsuppgifter finns på klubben.

Behöver du hjälp eller har några frågor och funderingar kring detta? Tveka då inte att höra av dig till Sys.Op - SA3BPE - Henrik.

Ett tips till andra kustnära amatörradioföreningar, skicka in en ansökan om att bli antennpartner och ta tillfället i akt och marknadsför hobbyn.

Bild från http://www.vesseltracker.com/

Bild från http://www.vesseltracker.com/

 


Här nedan får du lite mer ingående information (på engelska) om vilka fördelar man får som antennpartner:

[embeddoc url="http://www.vesseltracker.com/download/flyer_antenna.pdf" height="500px" download="all"]

 

Här nedan ser du en interaktiv karta från http://www.vesselfinder.com/, Du kan klicka på plottarna för att få mer info om fartyget/båten du ser. Du kan också genom att klicka på kartan och dra åt olika väderstreck se fler plottar och på så sätt utöka det område du ser.