DCS010

dSTAR_LOGO

Vad är DCS010?

DCS010 är den svenska reflektorn för D-Star där alla ”talgrupper” finns som är riktade mot svenska D-Staranavändare. Mer om DCS010 hittar du i tekniksnack.pdf som finns på tekniksnack.se.

Tillsvidare gäller följande förändringar på DCS010; 

dcs010-bigKlicka på bilden för att komma till dashboard för DCS010.

Systemadmin SM0TSC – Johan återkommer med mer info om hur STARnet är kopplat. Min förhoppning är att detta kan respekteras av alla (eftersom en del har uppenbarliga problem med att respektera demokratiska beslut). Den stora nyheten är att vi tar bort alla distriktsmoduler inför en STRIKT call only (DCS010U), DCS010B blir slask och DCS010C samt DCS010D blir QSY moduler.

Läs mer här: http://d-star.se/index.php/news/123/15/Tillsvidare-gaeller-foeljande-foeraendringar-pa-DCS010


 

Bakgrund: 

Det har nu under december månad 2014 diskuterats i olika sociala medier och forumet på d-star.se om hur vi bör förhålla oss och hur vi använder modulen.

Systemadmin för DCS010 SM0TSC – Johan skriver följande;

”Förändringar på DCS010, vi ber nu användarna att respektera att ”B” skall endast användas för Anrop / Korta QSO (2-3 min max). Jag har satt upp ”L” för de som vill ha en modul som kan användas för längre QSO (Ragchew). Jag ber användare / repeatersysops respektera detta from 1/1-2015. Anledningen till det hela är att det uppenbarligen inte fungerar för folk att lägga tillräckligt långa luckor så att alla kan komma igenom. Användare som inte respekterar detta kan komma att temporärt blockeras (information kommer att mailas innan detta görs). En annan orsak är att vi måste få stop på splittringen som är nu och nyttja systemets funktioner. Istället för att det skulle vara någon utökad ”Dalalänk” eller Echolink på ryssfemmor…”

samt…

”Omröstningen är nu avslutad. Majoriteten vill ha DCS010B som anropsmodul. Och vill ha kvar bulletinen på DCS010B likaså. Jag kommer dock under våren jobba för en annan lösning för bulletin (Tankarna just nu är att vi kör den på annan modul men annonsering innan på DCS010B)”