Pressmeddelande från SK3GA

Hudiksvall 2014-12-10

Pressmeddelande angående Geocaching i Hudiksvalls Sändareamatöres östra mast.

På förekommen anledning går vi nu ut med detta pressmeddelande om att vi INTE har godkänt eller accepterat någon form av verksamhet i våra master på Kapellgatan 3 i Hudiksvall. Det har florerat på internet att det finns en sk. ”casch” i vår östra mast där utövarna har uppgett att de har tillstånd för detta, vilket INTE är fallet. Varför vi går ut med detta meddelande är helt enkelt att därför att de inlägg som presenterades igår 2014-12-09 på http://sk3ga.se fick sådan enorm viral spridning på internet.

Det är synnerligen olämpligt att som oinvigd klättra i våra master då de innehåller en hel del känsliga installationer. Det är även en säkerhetsrisk och fara för liv om man inte har rätt utrustning för sådan verksamhet.

Undertecknad har idag varit i kontakt med representant för http://www.geocaching.com/, den person som lagt ut bilden samt den person i Hudiksvalls Sändareamatörer som skulle ha utgivit tillstånd för geocaching i våra master. Den samlade bilden jag har fått efter att pratat med alla inblandade parter är att något gällande tillstånd inte har delats ut och det har varit kommunikationsmissar i korrespondensen/samtal mellan parterna.

Vi vill än en gång tydliggöra att det under inga omständigheter som helst INTE är tillåtet att vistas i våra master utan tillstånd från SK3GA – Hudiksvalls Sändareamatörers styrelse!

Jag vill även passa på att vända mig till de jag haft telefonsamtal och e-post kontakt med idag har varit väldigt förstående och tillmötesgående och verksamheten känns seriös. Responsen från de inblandade har varit fantastiskt snabb! Vi har idag rett ut begreppen och saken anses i vart fall från Hudiksvalls Sändareamatörer vara utagerad. Cachen är stängd för loggning och är således inte intressant längre.

SA3BPE

Henrik Persson

Ordförande för SK3GA – Hudiksvalls Sändareamatörer

sa3bpe@sk3ga.se