Instruktioner för Jitsi Meet

Logga in genom att klicka på länken längst ner på denna sida. Viktigt att du läser denna text för ett lyckat onlinemöte eller föredrag. Mötet genomförs alltså i en webbläsare, man behöver alltså inte installera en applikation. Det finns appar för IOS och Android, du hittar dessa där du hittar andra appar. Vi rekommenderar att man deltar via dator och webbläsaren Chrome.

  1. Acceptera att Jitsi får tillgång till mikrofon och kamera (kamera behövs egentligen inte). Det går bra att vara med utan bild.
  2. Ange ditt namn. Klicka på de tre punkterna i nedre högra hörnet. Välj Inställningar och därefter Profil. Skriv in ditt namn. Detta är viktigt så att vi kan se vem som är med.
  3. Börja med att stänga av din mikrofon så att man ser att mikrofonen är överstruken. Klicka på mikrofonsymbolen längst ner i mitten.

Som nämnt ovan är det viktigt att var och en håller ordning på prylarna och var ute i god tid före mötet!

Övrigt – bra att veta

Om du vill säga något, klicka på handen nere till vänster. Avvakta till moderatorn/mötesledaren ger dig ordet. Aktivera först då mikrofonen och börja prata. Det är viktigt att stänga av mikrofonen då man har pratat färdigt. Glöm inte att ta ner handen då man har pratat. Annars kan man tro att man alltjämt vill ha ordet.

Eventuell röstning sker genom att du klickar på handen nere till vänster. Ha tålamod och vänta tills moderatorn meddelar att röstningen är räknad.

Nyttig information

Ett virtuellt möte är annorlunda än då man träffas öga mot öga (IRL). För att det skall fungera behöver vi säkerställa att deltagarna gör rätt i samband med incheckning, inställningar och inte minst under mötet.

Vi som arrangerar möten och föredrag kan inte hjälpa deltagarna ställa in olika ljudinställningar, mikrofoner, högtalare och webbkameror. Detta måste var och en själv hantera och ta ansvar för för att mötet skall vara bra för deltagarna. Support fås här: https://community.jitsi.org/

Det kan inte nog tydligt understrykas att mikrofoner MÅSTE vara nedstängda då man inte pratar om det finns fler än fem (5) deltagare. Det finns INGEN som vill höra andras prat eller bakgrundsljud då någon annan pratar. Vi vädjar därför till de som vill vara snälla att respektera detta så att mötet och föredragen går att genomföra på ett smidigt och positivt sätt.

På förhand tack!

73 de SK3GA

Möteslänk: https://meet.jit.si/SK3GA